Het wijngebied Wallonië & Vlaanderen bestaat eigenlijk uit 5 sub-wijngebiedjes die een eigen herkomstbenaming hebben: BOB Hageland, BOB Haspengouw, BOB Heuvelland, BOB Maasvallei en BOB Côtes de Sambre et Meuse. Bijna de helft van de wijnen is mousserend, ongeveer 30% is witte wijn en het overige is rood en rosé. Druiven die er gebruikt worden zijn chardonnay, pinot gris, auxerrois, johanniter, pinot blanc en voor rood de pinot noir en een beetje regent en dornfelder. De mousserende wijn of, zoals de Belgen zeggen, de schuimwijn wordt van de chardonnay gemaakt en ligt op het kwaliteitsniveau van de echte Champagnes. Ze kennen een eigen herkomstbenaming BOB voor mousserende kwaliteitswijnen .De stille wijnen uit België zijn speciaal want het koele klimaat zorgt voor een fris smaakpatroon met een unieke combinatie van finesse en intensiteit. Het klimaat leent zich dus meer voor witte en schuimwijnen maar door het steeds warmere klimaat worden er nu al mooie pinot noirs gemaakt. Ontdek de unieke wijncultuur tijdens een wijnreis in België en mocht je er nog een paar dagen aan vast willen knopen hier of in een ander wijngebied dan regelen we dat graag voor je!