De keuken van Portugal raakt, evenals de wijnen, steeds bekender en geliefder. Deze reis is een mooie gelegenheid om kennis te maken met het culinaire hart van Portugal, de Alentejo. Als wijnstreek is de Alentejo vooral bekend om zijn rode wijn met krachtige en rijpe stijl. Culinair gezien is het een walhalla. Er worden zoveel producten verbouwd dat de lokale keuken heel puur en ruraal is.
De jonge koks brengen hier verandering in. Zij koken verfijnd en stijlvol trendy, gebruik makend van klassieke combinaties met moderne elementen.
De reis wordt gevuld met een verblijf in een omgebouwd historisch paleis. Je geniet van meerdere kooklessen, lunches en diners en bezoekt een verassende kunstgalerie.
Mocht je deze reis starten in Lissabon dan kunnen we onderweg naar de Alentejo een verrassende stop inlassen bij een biologische boerderij die een breed scala aan producten cultiveert: olijfolie, verse kruiden, kazen, worsten, steaks van runderen et cetera.
Je krijgt een rondleiding op dit fascinerende landgoed en aansluitend een proeverij van de producten als lichte lunch in tapas stijl.
Op de dag van aankomst word je in de middag in het hotel verwacht. Je overnacht drie nachten in dit tot hotel omgebouwde historische paleis in Évora.
Évora is een volledig ommuurd, historisch stadje, gekwalificeerd als UNESCO-erfgoed. Het hotel ligt binnen de stadsmuren en is stijlvol met moderne touch ingericht. De kamers zijn heerlijk ruim en comfortabel.
Het beschikt ook over een mooie spa, sfeervolle tuin en een heerlijk zwembad.
‘s Avonds dineer je in een van de beste restaurants van Évora, op loopafstand van het hotel. Hier proef je de goede authentieke Alentejo-keuken met bijpassende wijnen.
Na het ontbijt heb je nog even tijd om te relaxen of je toert alvast op je gemak naar het mooie historische stadje Estremoz. Hier word je verwacht voor een privé-les klassiek koken in de keuken van een wijnhuis.
Een speciale beleving want het is op een bijzondere plek en ze bieden de essentie van de Alentejo-levensstijl: heerlijk puur eten, fantastische wijnen en een warm ontvangst. De chef-kok van het wijnhuis is een local die dol is op koken met de producten van het land. De wijnen die hier gemaakt worden internationaal al geroemd. Eerst word je rondgeleid en krijg je de uitleg over hun wijnen en aansluitend begint de kookles. Het is een hands-on les met demonstratie en samen met de chef bereid je het lunchmenu. De kookles wordt gevolgd door de lunch met de wijnen van het huis.
Daarna rij je rustig terug naar het hotel en 's avonds dineer je op eigen gelegenheid.
Eerst even genieten van het ontbijt en aan het eind van de ochtend rij je naar een klein witgekalkt stadje dat zijn naam verleent aan het omringende wijngebied Vidigueira. Doordat het gebied wordt omringd door een bergketen en een grote overvloed aan waterbronnen is het landschap hier groen en zijn de wijnen ook heel anders,
Je tweede kookworkshop vindt plaats in de keuken van een opvallend modern wijnhuis met een hypermoderne kunstgalerie, De wijnen zijn van topklasse. Je start met de kookles gebaseerd op seizoensgebonden ingrediënten. Het is ook een hands-on kookles met enkele demonstraties met kooktechnieken. De kookles is informeel en de gerechten die je samen maakt zijn verfijnd, licht en elegant. Na de les volgt de lunch met een ruime selectie wijnen van het huis. Voordat je weggaat is er tijd voor een bezoek aan de verrassende kunstgalerie. Hier is moderne kunst op het allerhoogste niveau, een unicum voor de Alentejo.
Het laatste diner in Evora is bij een plaatselijk favoriet restaurant verscholen in een zijstraat van het oude centrum. Je moet het echt weten! Eenmaal binnen is het qua inrichting modern en de jonge chef-kok kookt super innovatief volgens het concept ‘van boer tot tafel’. Een mooie afsluiter van deze reis natuurlijk met mooie regionale wijnen.
Nog even lekker ontbijten en dan zit het er helaas op!
Mocht je deze reis starten in Lissabon dan kunnen we onderweg naar de Alentejo een verrassende stop inlassen bij een biologische boerderij dat een breed scala aan producten cultiveert: olijfolie, verse kruiden, kazen, worsten, steaks van runderen etc.
Je krijgt een rondleiding op dit fascinerende landgoed en aansluitend en proeverij van de producten als lichte lunch in tapas stijl. (€ 75,- per persoon)
Dag 1: Aankomst in Evora, Mar de Ar Aqueduto
Dag 2: Evora, Mar de Ar Aqueduto
Dag 3: Evora, Mar de Ar Aqueduto
Dag 4: Einde reis
Wil je de reis combineren met een andere stad of wijngebied? Neem contact met ons voor een reisvoorstel op maat!
- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Ontbijt
- Eén prive kookles Alentejo klassiek
- Eén prive kookles Alentejo modern
- Twee lunches na de kookles inclusief wijn en water
- Recepten van kookles
- Twee diners in restaurant inclusief wijn en water
- Bezoek aan top art gallery
- Bezoek aan wijnhuis en proeverij
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting & parkeerkosten (ter plaatse te voldoen)
Optioneel:
Bezoek aan biologische boerderij met rondleiding en proeverij/tapas lunch
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Autohuur en brandstof
- Vliegtickets
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering
Uiteraard kun je naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neem hiervoor contact met ons op.
Tijdens een autovakantie met eigen vervoer heb je alle vrijheid om zelf de route te bepalen. Je kunt zoveel bagage meenemen als je zelf wilt en gaat heerlijk ontspannen in jouw eigen vertrouwde auto op vakantie. De reis begint al zodra je de voordeur uitstapt. Zie je onderweg een mooie fotostop of een picknickspot? De vrijheid is aan jou, stap uit en geniet!
Heb je geen of een wat oudere auto? Wij bieden de optie om op locatie een auto te huren. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden!
De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.
Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie algemene-voorwaarden.
Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.
Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up-to-date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Cazebonne na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.
Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door jou uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien je een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor je te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat je deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle accommodaties gereserveerd kunnen worden, zullen we je een andere mogelijkheid proberen aan te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij je dit natuurlijk weten. Indien je niet akkoord gaat met de alternatieve accommodatie, wordt de boeking kosteloos voor je geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.
Het bezoek aan de wijnhuizen en de diners bij de restaurants zijn onder voorbehoud. Indien een bezoek niet mogelijk is wordt het bezoek verplaatst qua dag of tijd of er wordt een vergelijkbaar alternatief gereserveerd. Vanzelfsprekend blijft de sfeer van de reis behouden!
Omdat wij je alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem een navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.
Voor vertrek ontvang je informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft je toegang tot informatie over de reis. Onder andere jouw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij je route heb je zo altijd direct bij de hand.
M'AR De AR Aqueduto hotel, een prachtige 5-sterrenbestemming in het historische centrum van Évora. Dit elegante hotel, gehuisvest in een gerestaureerd 16e-eeuws paleis, biedt een unieke mix van geschiedenis en modern comfort. Met 64 smaakvol ingerichte kamers, een luxe spa van 220 m2 en het verfijnde restaurant Degust'Ar, belooft dit hotel een onvergetelijk verblijf te bieden voor reizigers die op zoek zijn naar verfijning en ontspanning. Geniet van een culinaire reis in het restaurant Degust'Ar, waar regionale gerechten worden gecombineerd met mediterrane smaken onder de creatieve leiding van chef-kok António Nobre. De bar met wijnkelder is perfect voor een ontspannen avondje uit, met een uitgebreide selectie wijnen om van te genieten. Voor de ultieme ontspanning kunt u terecht in de uitgebreide spa, waar een scala aan behandelingen en massages wordt aangeboden om lichaam en geest te verwennen. Of u nu kiest voor een aromatherapiebehandeling of een verjongende modderbehandeling, u zult zich herboren voelen na uw verblijf in de spa. Gelegen op een steenworp afstand van bezienswaardigheden zoals de Tempel van Diana, de kathedraal van Evora Se en Praca do Giraldo, is het M'AR De AR Aqueduto hotel de perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van de rijke geschiedenis en cultuur van Évora. Mis ook de nabijgelegen beroemde Capela dos Ossos niet, op slechts 800 meter afstand, voor een unieke culturele ervaring.